Repairclub

Vrijwilligers die repareren

Nijkerk 7 maart 2020

In Nijkerk op 7 maart kwamen weer interessante spullen ter reparatie binnen en het was een gezellige boel. Ook een nieuwe reparateur kwam zich aanmelden, hij gaat team Nijkerk versterken en ging gelijk van start met repareren.
Er zijn 7 apparaten binngenkomen waarvan de helft weer gemaakt is. Een naaimachine bleek een verkeerde instelling te hebben, een electrische zaag heeft het zaagblad weer goed vastgeschroefd en van een radiotuner is de defecte schakelaar gerepareerd. Een koffiemachine blijkt toch altijd weer lastig te zijn om te doorgronden, we hebben het advies gegeven om terug naar de fabrikant te gaan gezien de korte levensduur (2 jaar). En een e-reader bleek permanent defect te zijn, niets aan te doen.

Foto's 2020

11 januari Hoevelaken

Een hele mooie reparatie was een bandrecorder van meer dan een halve eeuw oud. Onze reparateur wist 'm aan de praat te krijgen, letterlijk, want toen de tape werd afgespeeld kwam prompt de opname van een neef van de eigenaar tot horen! Zijn neef was inmiddels overleden, maar door de band met zijn stem te horen kwam het verleden weer tot leven. 


4 januari Nijkerk


Foto's 2018/2019